Creatieve opleidingen: dansopleiding

Creatieve opleidingen

Op zoek naar de beste keuze voor een vervolgopleiding? Er zijn genoeg creatieve opleidingen waar creatievelingen voor in de wieg zijn gelegd. Tijdens een creatieve opleiding leer je hoe je jouw creatieve uitspattingen zo goed mogelijk kunt benutten, krijg je inzicht over jouw capaciteiten en handvatten voor een professionele carrière in hetee vak. Dus ben je creatief? Maak er gebruik van en pak die kans. Bijvoorbeeld wanneer je erg van dansen houd en dit op professionele wijze wilt gaan voortzetten.


Uitzoeken van de beste school

Ga je voor een dansopleiding? Het begint allemaal bij het uitzoeken van de beste school voor jouw wensen. Wil je klassiek ballet gaan studeren of bijvoorbeeld modern of jazz. Verschillende scholen bieden verschillende mogelijkheden. De beste manier om goed uit te zoeken welke school het best past is door opendagen te bezoeken. Hier kun je precies de sfeer proeven en zien waar de scholen in uitmunten. Ga ook gesprekken aan met leerlingen en docenten om zo een goed beeld te vormen van de school.

Auditie

Voor de meeste creatieve opleidingen is een deel van de toelating een auditie. Dit is ook meestal zo bij dansopleidingen. Je krijgt vaak na de aanmelding te horen wanneer de auditiedag plaatsvind en wat er van je wordt verwacht. Bereid deze auditie goed voor, want je hebt maar een kans. Het is ook aan te bevelen om met je dansdocent dit samen voor te bereiden.


Zwaarte opleiding

Vaak worden creatieve opleidingen nog steeds onderschat, het is niet een opleiding voor je hobby, het is een zware opleiding, zeker een dansopleiding. Niet alleen wordt er fysiek veel van je verwacht, maar artistiek ook. Daarnaast zijn er ook nog genoeg theorievakken bij deze opleiding. Weet dus waar je aan begint voordat je zomaar aan een creatieve opleiding begint.


Baangarantie

Wanneer je voor een creatieve opleiding kiest kan het idee van baangarantie meespelen. Tegenwoordig is het niet standaard dat je gelijk werk hebt wanneer je gestudeerd hebt en dat is bij een dansopleiding net zo. Maar met een papiertje op zak sta je toch altijd sterker. Tijdens de opleidingen wordt er ook veel aandacht gegeven aan de professionele kant van het vak en door middel van stages en voorstellingen proberen ze je zo breed mogelijk te ontwikkelen en genoeg kansen al te geven.  Beginnen aan een dansopleiding? Wanneer je beschikt over het talent is het zeker de moeite waard. Zorg dat je goed voorbereid bent en beschikt over genoeg doorzettingsvermogen.

Benieuwd geworden naar een dansopleiding? Kijk dan eens op de site van Scalda voor Breda en omgeving.

Delen